Корпус - В качеството на корпусен материал за производство на мебели се използват дърво, МДФ, ДСП и различни по цвят водо- и термоустойчиви меламинови плоскости от ПДЧ (плочи от дървесни частици) с дебелина от 16 мм. до 25 мм.

Лица ( фронт ) - В качеството на лицев материал за производство на мебели се използват дърво, МДФ, ДСП, ЛПДЧ, алуминий или стъкло обработени по различни технологии. Използването им дава възможност за разнообразие и богата цветова гама.

Плотове - Най - често използваните плотове са изработени от ПДЧ с дебелина 30 мм. или 40 мм. Тяхното покритие е гетинакс. Снабдени са със специален борд, който не допуска

стичане на вода по шкафовете. Те са водо-, ударо- и термоустойчиви. Ширината на която се предлагат е 600 мм. за стандартно изпълнение, 400 мм. и 800 мм. двустранно заоблени за изпълнение на бар плотове, полуостровни и островни кухни. Също така могат да се използват и плотове от дървесен масив, ЛПДЧ и МДФ, които дават възможност за произволна големина, форма и цветово разнообразие.

Кантове - Стандартните кантове, които се използват в производството на мебели са следните:
- Меламинови.
- ABS с дебелина 0.45 мм., 0.8 мм. и 2 мм.
- Набивни релефни кантове.
- Профилирани МДФ.
- Al метални лайсни и кантове.


2005, СД "Галвано", Всички права запазени.